Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Παθήσεις Δέρματος

pathiseis-dermatos-groupΚάθε δερματολογική πράξη είναι πρώτιστα ιατρική πράξη γιατί το όμορφο δέρμα είναι απαραίτητα υγιές.
Η μοναδική ιδιότητα της κ. Αρώνη να έχει 2 ειδικότητες, αυτή της δερματολογίας και αφροδισιολογίας και αυτή της παθολογικής ανατομικής (ιστοπαθολογίας δέρματος) παρέχουν βαθύτατη κατανόηση των δερματικών διεργασιών και την σύνδεση της κλινικής και της μικροσκοπικής εικόνας, με άμεσο αντίκρυσμα στις θεραπευτικές αγωγές.

Το δερματολογικό ιατρείο μας λειτουργεί από το 1980 οπότε η εμπειρία μας είναι τεράστια, όμως φροντίζουμε να είμαστε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις στη δερματολογία. Παρακολουθούμε ανελλιπώς τη διεθνή βιβλιογραφία ενώ έχουμε και οι ίδιοι σημαντικό συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις περιστατικών και θεραπειών σε καθιερωμένα διεθνή περιοδικά, ακόμα και κλασικά διεθνή δερματολογικά βιβλία.

Παράλληλα, επειδή η γνώση μόνο δεν αρκεί, αφιερώνουμε το χρόνο που χρειάζεται ώστε να επιτευχθεί η σωστή διάγνωση. Παίρνουμε προσεκτικό ιατρικό και φαρμακευτικό ιστορικό, εξετάζουμε και στη συνέχεια συζητώντας με τον ασθενή καθορίζουμε από κοινού την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, συχνά συμβουλεύοντας αλλαγές σε διατροφικές συνήθειες (ορθομοριακή διατροφή).

Eπειδή για εμάς η σχέση εμπιστοσύνης που δημιουργούμε προΰποθέτει την προσβασιμότητα, είμαστε διαθέσιμοι για τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να γίνουν τυχόν διευκρινήσεις. Αυτό άλλωστε μας επιτρέπει να έχουμε ασθενείς από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από το εξωτερικό.

Τέλος, το ιατρείο μας παρέχει και τη δυνατότητα κατ' οίκον επισκέψεων.

 

Η κνίδωση και το αγγειοοίδημα είναι δερματικές αλλεργικές εκδηλώσεις. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του Δερματολόγου τόσο στη σωστή διάγνωση όσο και στην αντιμετώπισή τους.

Τι είναι η κνίδωση;

Η κνίδωση χαρακτηρίζεται από ένα εξάνθημα το οποίο έρχεται και 'φεύγει' μέσα σε 24 ώρες. Συγκεκριμένα, συχνά σε λίγη ώρα κάποιες βλάβες που είχαν εμφανιστεί εξαφανίζονται και καινούργιες παίρνουν τη θέση τους σε άλλη θέση. Παθολογικά χαρακτηρίζεται από την έκλυση ισταμίνης που οδηγεί σε οίδημα στο δέρμα και στα εξογκώματα που συχνά βλέπουμε ('πετάλες', 'καντήλες'). Χαρακτηριστικό είναι το εξάνθημα που οι περισσότεροι εμφανίζουν την άνοιξη όταν έρθουν σε επαφή με τις κάμπιες...

Λειχήνας

%AM, %01 %958 %2014

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν αρκετές δερματοπάθειες, ιδιαίτερα θα σταθούμε όμως στον σκληροατροφικό και τον θυλακικό λειχήνα.

Κοινός παρονομαστής σε αυτές είναι η μορφή της φλεγμονώδους αντίδρασης που εμφανίζουν σε ιστολογική εξέταση και  γι' αυτό το λόγο είναι πολλές φορές ιδιαίτερα χρήσιμη η λήψη βιοψίας.

Σκληροατροφικός Λειχήνας

Ο σκληρός και ατροφικός λειχήνας συχνότερα εμφανίζεται στους βλενογόνους των γεννητικών οργάνων ανδρών και γυναικών. Τα συμπτώματα σε αυτή την περίπτωση περιλαμβάνουν κνησμό ή τσούξιμο. Είναι μια πάθηση που θα πρέπει να διαγνωστεί σωστά από την αρχή και να αντιμετωπιστεί γρήγορα, καθώς προκαλεί καταστροφή του κολλαγόνου και ατροφία, οδηγώντας σε μόνιμες αλλοιώσεις του δέρματος....

Τι είναι η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα);

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια μορφή εσωτερικής αλλεργίας που εκφράζεται στο δέρμα και χαρακτηρίζεται από φαγούρα. Πολύ συχνά τα άτομα που έχουν αυτή τη δερματοπάθεια έχουν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, άσθμα. Σχετίζεται με αύξηση του δείκτη IgE στο αίμα, ενώ το μέγεθος της αύξησης είναι ενδεικτικό της βαρύτητας αλλά και της πρόγνωσης.

Ατοπική Δερματίτιδα – Συμπτώματα

Η ατοπική δερματίτιδα έχει ένα φάσμα από απλή ξηρότητα δέρματος μέχρι εκτεταμένη ερυθρότητα με σχηματισμούς φυσαλίδων, απολέπιση και έντονο κνησμό. Πιο συχνά προσβάλλει περιοχές το εσωτερικό των αγκώνων στα χέρια και των γονάτων στα πόδια....

Ψωρίαση

%AM, %29 %958 %2014

Τι είναι η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια σχετικά συχνή δερματολογική πάθηση. Συνήθως χαρακτηρίζεται από ερυθρές βλάβες με λέπια, εμφανιζόμενες πιο συχνά σε επιφάνειες όπου υπάρχει τριβή όπως π.χ. γόνατα και αγκώνες αλλά και στο τριχωτό. Υπάρχουν και άλλες μορφές ψωρίασης με διαφοροποίηση στην εικόνα και στις περιοχές που προσβάλλονται. Επίσης στην ψωρίαση μπορεί να πάσχουν νύχια αλλά και αρθρώσεις.

Οι τύποι ψωρίασης

Η κοινή ψωρίαση

Αυτή είναι η πιο κλασική μορφή ψωρίασης, με πλάκες σε γόνατα, αγκώνες, στο κεφάλι και σημεία όπως γύρω από τον ομφαλό. Οι ερυθρές αυτές πλάκες χαρακτηρίζονται...

Σελίδα 1 από 2

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ