Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Δερματοχειρουργική

Στο ιατρείο μας ερχόμαστε σε επαφή και αντιμετωπίζουμε καθημερινά πληθώρα δερματολογικών προβλημάτων που χρήζουν μικροεπεμβάσεων, κάτι που μας δίνει τεράστια εμπειρία στο χώρο αυτό.

Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας, με τη χρήση τοπικής αναισθησίας αναλαμβάνουμε την ανώδυνη καταστροφή ή ολική αφαίρεση βλαβών του δέρματος. Είτε πρόκειται για καλοήθεις βλάβες (π.χ. ελιές, θηλώματα, κονδυλώματα, μυρμηκιές) είτε καρκινώματα δέρματος, στόχος μας είναι η ιατρικά ορθή και η αισθητικά βέλτιστη αντιμετώπιση, με τη χρήση ακόμα και σύνθετων τεχνικών (κρημνών, μοσχευμάτων) όπου είναι απαραίτητο, λόγω του μεγέθους ή τη θέση της βλάβης.

Πάντα κρίνουμε την αναγκαιότητα μιας χειρουργικής αφαίρεσης και όταν προχωρήσουμε σε αυτή, γίνεται ιστολογική εξέταση και παρέχουμε γραπτά τη δερματολογική διάγνωση.

Τι είναι οι σπίλοι (ελιές);

Με τον όρο ελιές (σπίλοι) εννοούμε δερματικές βλάβες που αποτελούνται από περισσότερα του αναμενόμενου μελανοκύτταρα. Τα μελανοκύτταρα είναι φυσιολογικά κύτταρα της επιδερμίδας που μας προστατεύουν με τη χρωστική τους (μελανίνη) από τις υπεριώδεις ακτίνες.

Ελιές έχουμε από τη γέννησή μας (συγγενείς σπίλοι) ή τις αποκτούμε στην πορεία (επίκτητοι σπίλοι).

Αφαίρεση Σπίλων

Πραγματοποιούμε αφαίρεση σπίλων (ελιών) για αισθητικούς και ιατρικούς λόγους, όμως και στις δύο περιπτώσεις στο ιατρείο μας η αφαίρεση γίνεται χειρουργικά, χωρίς καυτηριασμούς, laser κ.λπ. Η επιλογή αυτή είναι συνειδητή καθώς αφενός το αισθητικό αποτέλεσμα είναι απόλυτα συγκρίσιμο, αφετέρου -και...

Μια 'ελιά' που ματώνει είναι κάποιες φορές ένα καμπανάκι που οδηγεί έναν ασθενή στο δερματολογικό μας ιατρείο.

Λίγα λόγια για τον καρκίνο του δέρματος

Ο καρκίνος δέρματος είναι ίσως ο 'καλύτερος' καρκίνος που μπορεί να πάθει κάποιος. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή και μακάβριο, όμως το γεγονός ότι οι καρκίνοι δέρματος αντιμετωπίζονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους με μια απλή αφαίρεση που οδηγεί σε ίαση, εξηγεί αυτόν τον ισχυρισμό. Το ότι δεν είναι κρυμμένος σε κάποιο εσωτερικό όργανο, μας επιτρέπει να τον διαγνώσουμε έγκαιρα, πριν μεγαλώσει και μπορεί να δώσει μεταστάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να είναι ευαισθητοποιημένος ο ασθενής με...

Τι είναι τα κονδυλώματα και τι μορφή έχουν συνήθως;

Τα κονδυλώματα είναι ιογενείς βλάβες που εμφανίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ο ιός που τα προκαλεί είναι ο HPV (human papilloma virus). Η οικογένεια των ιών HPV έχει πάνω από 100 υπότυπους οπότε υπάρχουν διάφορες κλινικές εικόνες κονδυλωμάτων. Μάλιστα, άλλοι υπότυποι του ιού HPV προκαλούν τις κοινές μυρμηγκιές σε δάχτυλα, σε πέλματα και στο πρόσωπο, ενώ και τα ιογενή θηλώματα που εμφανίζονται σαν μισχωτές 'ελίτσες' στο λαιμό, συνήθως προκαλούνται από άλλους υπότυπους του ιού.

Ουσιαστικά, ο ιός προσβάλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας ψηλά στο δέρμα και προκαλεί...

Κύστεις και Λιπώματα: Τι είναι;

Οι κύστεις και τα λιπώματα είναι εξογκώματα, συνήθως στο χρώμα του δέρματος, που δεν πονάνε και μεγαλώνουν αργά. Συχνά οι ασθενείς χρησιμοποιούν τους δύο αυτούς όρους νομίζοντας ότι είναι το ίδιο πράγμα, οπότε αξίζει να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.

 

Επιδερμιδικές Κύστεις

Οι επιδερμιδικές κύστεις είναι κάπως σκληρές στην πίεση, βρίσκονται πιο επιφανειακά στο δέρμα και έχουν κινητικότητα. Πολύ συχνά υπάρχει κληρονομικότητα και το άτομο που τις εμφανίζει μπορεί να έχει και περισσότερες της μιας. Κατ' ουσίαν πρόκειται για εσώκλειστους 'σάκους', όπου κάποια κύτταρα παράγουν σμήγμα το οποίο αντί να εκκρίνεται στην επιφάνεια της...

Σελίδα 1 από 2

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ