Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Πώς επηρεάζει θετικά ο έρωτας το δέρμα μας

%AM, %07 %958 %2017 %00:%Φεβ

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, οι γύρω μας λένε ότι λάμπουμε! Και, σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι επιστημονικά σωστό!

Όταν είμαστε μαζί με το νέο μας έρωτα και περνάμε καλά, στο σώμα μας παράγονται διάφορες ουσίες που έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο για τη διάθεση, όσο και για την υγεία μας. Έτσι, το δέρμα μας επηρεάζεται έμμεσα ή άμεσα και τελικά εκπέμπουμε αυτή τη «λάμψη» που προδίδει τον έρωτά μας.

Δείτε πώς:

Ωκυτοκίνη: η ορμόνη της αγάπης

Όταν αγκαλιαζόμαστε με τον αγαπημένο μας, το σώμα μας παράγει ωκυτοκίνη, που θεωρείται η ορμόνη της αγάπης. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για το δέσιμο μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων, ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί, ακόμα και ανάμεσα στους ανθρώπους και το αγαπημένο τους κατοικίδιο.

Σεροτονίνη για καλή διάθεση

Η σωματική επαφή που απολαμβάνουμε με τους αγαπημένους μας, αυξάνει την έκκριση σεροτονίνης, της ορμόνης που περισσότερο απ’ όλες επηρεάζει τη διάθεσή μας· σε τέτοιο βαθμό, που η μείωσή της συνδέεται με την εμφάνιση κατάθλιψης.

Ντοπαμίνη: η ουσία της αισιοδοξίας

Η ντοπαμίνη είναι η ορμόνη της ανταμοιβής και της ευχαρίστησης, ενώ αποκαλείται και νευροδιαβιβαστής της ευφορίας. Στην έκκρισή της οφείλεται η χαρακτηριστική αίσθηση της ικανοποίησης που νιώθουμε πίνοντας π.χ. αλκοόλ, αλλά και κάνοντας σεξ.

Και πώς αυτές οι ουσίες επηρεάζουν το δέρμα?

Για να καταλάβουμε πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν το δέρμα μας, πρέπει να αντιληφθούμε ότι το σώμα μας αποτελείται από πολλαπλά συστήματα που συνεργάζονται αρμονικά σε μια λεπτή ισορροπία.

Έτσι, όταν οι παραπάνω ουσίες βρίσκονται σε έλλειψη ή έχουν χαμηλά επίπεδα, στον οργανισμό μας μπορεί να αυξηθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, αλλά και άλλων ουσιών που δεν επιδρούν θετικά στο δέρμα μας, ενώ μπορεί και να οδηγήσουν στην εμφάνιση σπυριών και εξανθημάτων!

Ο έρωτας, και οι αγκαλιές, τα χάδια, η σωματική επαφή που τον συνοδεύουν, εξισορροπούν τις ορμόνες, επιδρώντας ευεργετικά σε όλα μας τα όργανα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο υγιές και καθαρό δέρμα, που δείχνει να λάμπει. Λίγη προσοχή βέβαια στην αϋπνία και τα γένια, που είναι της μόδας και μπορεί να ερεθίσουν!

Επιπλέον, η πλημμύρα των ορμονών που μας κατακλύζει όταν κάνουμε σεξ, αλλά και όταν αντικρύζουμε το αντικείμενο του έρωτά μας, προκαλεί διαστολή των τριχοειδών αγγείων του δέρματος, δίνοντας σε όλο το πρόσωπο μια ρόδινη λάμψη και κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο ενυδατωμένο και απαλό.

Και φυσικά, να μην ξεχνάμε τη λάμψη από το χαμόγελο που ο έρωτας βάζει στο πρόσωπό μας!

totalskin dermatology epidrasi tou erota sto derma 1

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ