Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 978

Ολόσωμη Χαρτογράφηση και Δερματοσκόπηση από εξειδικευμένο Δερματολόγο, με το πλέον εξελιγμένο σύστημα Fotofinder ATBM

%AM, %26 %958 %2016 %00:%Νοε

Η πλέον ασφαλής μέθοδος διάγνωσης και το τελευταίας τεχνολογίας λογισμικό ψηφιακής παρακολούθησης στη διάθεσή σας.

Γιατί να κάνετε Χαρτογράφηση σπίλων – ελιών;

Ο καρκίνος του δέρματος μας αφορά όλους, καθώς είναι ο πιο συχνός καρκίνος. Το μελάνωμα αποτελεί τον πιο επικίνδυνο καρκίνο δέρματος, με τη συχνότητά του να αυξάνεται παγκοσμίως. Επίσης, αποτελεί την πιο σημαντική αιτία θανάτου από καρκίνο στους νέους (25-35 ετών) και δυστυχώς, τείνει να εμφανίζεται σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Παρά τα ανησυχητικά αυτά δεδομένα, η έγκαιρη αφαίρεση οδηγεί σε πλήρη ίαση στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων υπενθυμίζοντας το γνωστό ‘κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν’.

Φυσικά, όλοι μας πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όσον αφορά την εμφάνιση νέων ή ύποπτων βλαβών στο δέρμα, όμως οι ειδικοί Δερματολόγοι έχουν θεσπίσει ορισμένους κανόνες παρακολούθησης.

Όσοι έχουν οικογενειακό ιστορικό μελανώματος ή καρκίνου του δέρματος σε νεαρή ηλικία ή έχουν μεγάλο αριθμό ελιών ή είχαν ηλιακά εγκαύματα σε νεαρή ηλικία και φυσικά όσοι έχουν ανοιχτόχρωμα δέρματα και εκτίθενται στον ήλιο ζώντας σε μια ηλιόλουστη χώρα σαν τη δική μας, έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο δέρματος και χρήζουν παρακολούθησης κατά μέσο όρο μια φορά τον χρόνο. Οι υπόλοιποι που δεν ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου μπορούν να κάνουν έναν πιο περιστασιακό έλεγχο, καθώς κάποιες αλλαγές δεν γίνονται πάντα αντιληπτές με γυμνό οφθαλμό, ενώ περιοχές όπως η πλάτη είναι δύσκολο να παρακολουθηθούν από τους ίδιους.


Δείτε και το άρθρο μας "Καρκίνος του δέρματος: όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε, με απλά λόγια"


Στο ιατρείο μας, όπου παραδοσιακά η κλινική δερματολογία και η αντιμετώπιση καρκίνων του δέρματος έχουν πρωτεύοντα ρόλο, ειδικά για τη δερματοσκόπηση και χαρτογράφηση, χρησιμοποιούμε το πιο εξελιγμένο μηχάνημα, Fotofinder ATBM.

Γιατί να κάνετε χαρτογράφηση με το Fotofinder ATBM στο ιατρείο μας;

Το Fotofinder ATBM είναι το πλέον σύγχρονο σύστημα και δίνει τη δυνατότητα της αυτοματοποιημένης ολόσωμης ψηφιακής χαρτογράφησης (total body mapping) στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα ευρήματα καταγράφονται και αποθηκεύονται για μελλοντική σύγκριση, και αξιολογούνται σε πρώτη φάση αυτόματα από ένα εξελιγμένο λογισμικό, προϊόν μακροχρόνιας επιστημονικής έρευνας.

Στη συνέχεια, ο εξειδικευμένος Δερματολόγος μας προχωρά σε ενδελεχή δερματοσκόπηση με τη βοήθεια της υπερσύγχρονης κάμερας του Fotofinder ATBM, ελέγχοντας και αξιολογώντας κάθε εύρημα ξεχωριστά.

Η τελική διάγνωση είναι αποκλειστική ευθύνη του Δερματολόγου μας και όχι ενός λογισμικού, το λογισμικό όμως ουσιαστικά αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τον ιατρό, παρέχοντας μια ψηφιακή δεύτερη γνώμη.

Περαιτέρω, η χαρτογράφηση αποτελεί το κατεξοχήν πολύτιμο και απαραίτητο εργαλείο σε κάθε επόμενο έλεγχο, όπου οποιαδήποτε νεοεμφανιζόμενη ‘ελιά’ εντοπίζεται αμέσως πάνω στον προσωπικό σας ψηφιακό χάρτη, ενώ το μηχάνημα φέρνει τις διαδοχικές εικόνες δίπλα δίπλα, δίνοντας στον ιατρό την δυνατότητα να παρατηρήσει και να αξιολογήσει ακόμα και μια απειροελάχιστη αλλαγή. Παράλληλα, το ίδιο το λογισμικό του Fotofinder ATBM συγκρίνει με μεγάλη λεπτομέρεια τυχόν μεταβολές, αποτελώντας πάλι έναν χρήσιμο ψηφιακό σύμβουλο.


totalskin dermatology xartografisi dermatoskopisi elies fotofinder

Σε δέρματα με πληθώρα άτυπων ελιών, όπως αυτό, οι πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος είναι αυξημένες, ενώ η αξιολόγηση των μεταβολών (αλλαγές σε χρώμα ή σχήμα ελιών, εμφάνιση νέων) είναι πολύ δύσκολη.

Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι μια λεπτομερής χαρτογράφηση, που θα αποτυπώσει με ακρίβεια και υψηλή ευκρίνεια το δερματικό χάρτη και θα δώσει τη δυνατότητα για σύγκριση σε κάθε επόμενο έλεγχο.

Το Fotofinder ATBM διαθέτει το μοναδικό λογισμικό που εντοπίζει τυχόν μεταβολές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Δερματολόγο να μελετήσει και να αξιολογήσει τα ευρήματα με ακρίβεια.

 

   


Οι λεπτομερείς, υψηλής ευκρίνειας εικόνες και η δυνατότητα για σύγκριση παλαιοτέρων και νεότερων χαρτογραφήσεων αποτελούν πολύτιμα εργαλεία στην αναγνώριση ενός καρκίνου από έναν έμπειρο ιατρό.

Έτσι μπορούμε να είμαστε ήσυχοι, επιλέγοντας την πλέον ασφαλή μέθοδο παρακολούθησης που συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία ενός μηχανήματος με την επιστημονική γνώση και την εμπειρία ενός εξειδικευμένου δερματολόγου.


 Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα ή να προγραμματίσετε ραντεβού με τον Δερματολόγο μας


Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ