Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 978

Blog

Το καλοκαίρι παρατηρείται έξαρση στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ένα εκ των οποίων και τα κονδυλώματα.

Μάθετε για τα κονδυλώματα και τον ιό HPV σε 8 ερωτήσεις που ίσως διστάζετε να κάνετε.

 

1. Τι ακριβώς είναι τα κονδυλώματα?

Τα κονδυλώματα είναι διογκώσεις που αναπτύσσονται στο δέρμα ή στους βλεννογόνους, οι οποίες προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 100 υποτύποι του ιού των θηλωμάτων που προσβάλουν τον άνθρωπο, περίπου οι 40 είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενοι, ενώ λίγοι από αυτούς προκαλούν κονδυλώματα.

Επειδή η ομάδα των ιών HPV είναι μεγάλη, στην ιατρική βιβλιογραφία επικρατεί ο διαχωρισμός σε:

  • Λοιμώξεις...

Ο Δρ. Ελευθέριος Ιωαννίδης, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά για τα θέματα που συνήθως μας οδηγούν στο δερματολόγο, αλλά και για θέματα που μας απασχολούν καθημερινά.
Δείτε οπωσδήποτε τις συμβουλές του δερματολόγου για το καλοκαίρι, αλλά και πώς να αντιμετωπίσετε τις ψείρες στα παιδιά σχολικής ηλικίας.
Μάθετε περισσότερα για τις θεραπείες αντιγήρανσης και αισθητικής και τις εναλλακτικές που έχετε για να επαναφέρετε το δέρμα και το σώμα σας σε μια πιο υγιή και όμορφη εικόνα.
Ενημερωθείτε για τα κονδυλώματα και άλλες δερματολογικές παθήσεις και πώς μπορείτε να προστατευτείτε, αλλά και να θεραπευτείτε, εφόσον διαγνωστείτε με ένα...

Ο ήλιος είναι ζωή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό!

Και είμαστε πολύ τυχεροί, εμείς οι Έλληνες, που ζούμε σε μια χώρα ηλιόλουστη τους περισσότερους μήνες του χρόνου!

Ο ήλιος έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στον οργανισμό όσο και στη διάθεσή μας και από σήμερα και στο εξής είναι ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε όσο μπορούμε περισσότερο.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι, εκτός από τα αναμφισβήτητα οφέλη του, ο ήλιος κρύβει και αρκετούς κινδύνους, και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και σύνεση.

Δείτε παρακάτω τις θετικές, αλλά και τις αρνητικές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στον οργανισμό μας, για να μπορέσετε να απολαύσετε τα οφέλη του,...

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, οι γύρω μας λένε ότι λάμπουμε! Και, σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι επιστημονικά σωστό!

Όταν είμαστε μαζί με το νέο μας έρωτα και περνάμε καλά, στο σώμα μας παράγονται διάφορες ουσίες που έχουν ευεργετικά οφέλη τόσο για τη διάθεση, όσο και για την υγεία μας. Έτσι, το δέρμα μας επηρεάζεται έμμεσα ή άμεσα και τελικά εκπέμπουμε αυτή τη «λάμψη» που προδίδει τον έρωτά μας.

Δείτε πώς:

Ωκυτοκίνη: η ορμόνη της αγάπης

Όταν αγκαλιαζόμαστε με τον αγαπημένο μας, το σώμα μας παράγει ωκυτοκίνη, που θεωρείται η ορμόνη της αγάπης. Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για το δέσιμο μεταξύ των σεξουαλικών...

Σελίδα 1 από 4

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ