Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Κηλίδες – Μέλασμα

%AM, %24 %958 %2015 %00:%Φεβ

Οι ηλιακές ή γεροντικές κηλίδες, οι δυσχρωμίες και το μέλασμα είναι συχνά αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ιατρείο μας.

Αντιμετώπιση των Κηλίδων

Όσον αφορά στις ηλιακές κηλίδες, που εμφανίζονται συχνότερα στο πρόσωπο και στα χέρια,  το πρόβλημα βρίσκεται επιφανειακά στην επιδερμίδα και για αυτό το λόγο είναι ευκολότερη η αντιμετώσή τους. Αυτή γίνεται είτε με ειδικά laser που στοχεύουν και καταστρέφουν επιλεκτικά τη μελανίνη, περιορίζοντας τον ερεθισμό στο υπόλοιπο δέρμα, είτε με χημικά peels τα οποία απολεπίζουν την πάσχουσα περιοχή.

Η επιλογή θεραπείας γίνεται μετά από αξιολόγηση του προβλήματος και της έκτασης αυτού και σε συνεννόηση με εσάς. Μετά από μια συνεδρία το πρόβλημα μπορεί να λυθεί οριστικά ή να βελτιωθεί πολύ, όμως συχνά απαιτείται επανάληψη ή εναλλαγή θεραπειών. Το νέο δέρμα που εμφανίζεται είναι αρχικά πιο κόκκινο-ροδαλό και στη συνέχεια παίρνει το κανονικό του χρώμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν και καλλυντικές κρέμες που δρουν επικουρικά και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο να μην εμφανιστούν μελλοντικά καινούργιες βλάβες.

Μέλασμα – Αντιμετώπιση

Στο μέλασμα, το πρόβλημα βρίσκεται βαθύτερα στο δέρμα και είναι σαφώς πιο δύσκολη η αντιμετώπισή του. Είναι σημαντική η λήψη καλού ιστορικού και μπορεί να δοθούν και εξετάσεις αίματος ώστε να αναγνωρίσουμε παράγοντες που μπορεί να οδήγησαν στη δημιουργία του ή να προκαλέσουν την επανεμφάνισή του.

Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπική αλλά και από το στόμα αγωγή, ενώ η επεμβατική αντιμετώπιση με χημικά peels πρέπει να γίνει σταδιακά και απαιτεί μεγάλη εμπειρία γιατί λάθος χειρισμοί μπορούν και να επιδεινώσουν το πρόβλημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις πιο σκούρες επιδερμίδες που θέλουν πολύ προσοχή.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ