Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Ευρυαγγείες - Ερυθρότητα

Παρασκευή, 20 Φεβρουάριος 2015 00:00

Στο ιατρείο μας έχουμε πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση ευρυαγγειών με συνδυασμούς σκληρυντικών ενέσεων και εφαρμογές ειδικών αγγειακών laser.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε πληθώρα αγγειακών βλαβών από ευρυαγγείες μέχρι αιμαγγειώματα.

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τα αγγεία που είναι μεγαλύτερα – φαρδύτερα απ' ότι πρέπει. Για να το πούμε απλά κατά μια έννοια είναι σαν να έχουν 'ξεχειλώσει'. Ακριβώς επειδή είναι διατεταγμένα και έχουν περισσότερο αίμα μέσα τους, φαίνονται και περισσότερο από τα γύρω αγγεία της περιοχής που βρίσκονται μέσα στο δέρμα. Το χρώμα τους είναι κόκκινο ή μωβ, καθώς είναι φλεβικό.

Που οφείλονται οι ευρυαγγείες;

Οι λόγοι που οδηγούν στη διάταση αυτή των αγγείων είναι τόσο κληρονομικοί όσο και περιβαλλοντικοί. Σαφώς λοιπόν ο αριθμός των ευρυαγγειών που έχουν οι γονείς μας προμηνύουν τον αριθμό που θα έχουμε και εμείς! Όμως, όσον αφορά τις ευρυαγγείες στα πόδια, είναι καθοριστική η ορθοστασία και η υδροστατική πίεση που προκαλεί. Επίσης, όπως καταλαβαίνετε δεν βοηθά και η πάροδος των χρόνων, μια και σιγά σιγά το κολλαγόνο και τα δομικά συστατικά των τοιχωμάτων των αγγείων εκφυλίζονται και αυτά. Τέλος, τόσο στα πόδια όσο στο πρόσωπο και στον λαιμό/ντεκολτέ είναι καθοριστική και η έκθεση στον ήλιο. Η θερμότητα του ήλιου οδηγεί σε διάταση των αγγείων αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι η πρόωρη γήρανση του δέρματος που προκαλεί ελάστωση και εκφυλισμό του κολλαγόνου.

Τι είναι τα αιμαγγειώματα;

Τα αιμαγγειώματα είναι βλάβες που αποτελούνται από μεγαλύτερο αριθμό αγγείων του αναμενόμενου. Δεν χρησιμοποιήσαμε τη λέξη φυσιολογικού, μια και είναι κατά μια έννοια μια παραλλαγή του φυσιολογικού, όπως και οι ελιές (σπίλοι). Κάποια αιμαγγειώματα εμφανίζονται με τη γέννηση ή λίγο αργότερα και πολλές φορές υποστρέφουν μόνα τους, ενώ κάποια άλλα όπως χαρακτηριστικά τα κερασοειδή (cherry) αιμαγγειώματα,  δηλαδή οι μικρές κόκκινες ελίτσες των ενηλίκων, εμφανίζονται αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία.

Αντιμετώπιση Ευρυαγγειών Με Laser

Ειδικά για τις ευρυαγγείες στα πόδια πάντα συστήνουμε πρώτα των έλεγχο της εν τω βάθει κυκλοφορίας στα κάτω άκρα με triplex και κατόπιν συνήθως ξεκινάμε με τη χρήση σκληρυντικών ενέσεων. Οι συνεδρίες που απαιτούνται είναι καλύτερο να γίνονται φθινόπωρο - χειμώνα.

Αντιμετώπιση Αγγειωμάτων Με Laser

Τα αιμαγγειώματα και τα διατεταμένα αγγεία σε πρόσωπο και σώμα εκτός από την κατάλληλη γνώση της αντιμετώπισης απαιτούν και τα κατάλληλα μηχανήματα. Διαθέτουμε δύο είδη laser (λέιζερ) τα οποία εξειδικεύονται στις αγγειακές βλάβες τόσο για ιατρικούς όσο και για αμιγώς αισθητικούς σκοπούς με άριστα αποτελέσματα.

Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε αιμαγγειώματα σε παιδιά (όταν χρειάζεται), cherry αιμαγγειώματα (μικρές κόκκινες ελιές) και ευρυαγγείες προσώπου. Τα laser αυτά είναι επίσης πολύ σημαντικά στη θεραπεία της ροδόχρου νόσου ροδόχρου νόσου (ροδόχρου ακμής).

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ