Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Θεραπείες Laser - RF

efarmoges-laser-group-photo-shutterstock 143267494

Λίγα λόγια για τα Laser – Το φώς είναι μια μορφή ενέργειας

Η χρήση των Lasers στην έφερε κυριολεκτικά επανάσταση στη Δερματολογία, όμως η χρήση ενεργειακών πηγών για θεραπεία είναι πολύ παλιά ιστορία. Από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν γνωστό ότι ο καυτηριασμός με θερμότητα ήταν αποτελεσματικός για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Όμως άμεσο επακόλουθο του καυτηριασμού με τη θερμότητα ήταν πως μαζί με τον ‘στόχο’, η θερμότητα κατέστρεφε και υγιή ιστό, αφήνοντας ουλές και σημάδια.

Η ανακάλυψη των laser τον 20ο αιώνα, επέτρεψε στους επιστήμονες να περιορίσουν και να στοχεύσουν την εκπομπή ενέργειας σε συγκεκριμένο μήκος κύματος αντί φάσματος (π.χ. φώς). Στη συνέχεια ανκαλύφθηκε πως ορισμένοι ‘στόχοι’ στο σώμα μας, όπως η μελανίνη σε τρίχες και κηλίδες ή η αιμοσφαιρίνη σε αγγεία και κοκκινίλες, απορροφούν σε ορισμένα από αυτά τα μήκη κύματος περισσότερο ενέργεια από το γύρω δέρμα.

Αυτές οι ανακαλύψεις οδήγησαν στη δημιουργεία Lasers τα οποία εκπέμποντας ενέργεια μόνο σε αυτά τα καθορισμένα μήκη κύματος θα κατέστρεφαν επιλεκτικά αυτούς τους στόχους, απαιτώντας την εφαρμογή μικρότερης ποσότητας ενέργειας και συνεπώς καίγοντας και ερεθίζοντας λίγότερο το δέρμα, χωρίς τη δημιουργία ουλών και σημαδιών από την παράπλευρη καταστροφή ιστών.

Για να δώσουμε ένα απλό παράδειγμα, ας σκεφτούμε την αποτρίχωση με laser. Μετά τη συνεδρία συνήθως υπάρχει ένας μικρός ερεθισμός στο δέρμα που διαρκεί το πολύ μια με δυο μέρες. Αντίθετα οι τρίχες είτε καταστρέφονται είτε ‘τραυματίζονται’, με συνέπεια να καθυστερούν να ξαναμεγαλώσουν ακόμα και για κάποιους μήνες.

Για να επιτευχθεί ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα χωρίς τη χρήση στοχευμένης ενέργειας θα έπρεπε να προκαλέσουμε βαθύ έγκαυμα στο δέρμα, ώστε να φτάσει αρκετή θερμική ενέργεια βαθιά στο επίπεδο των ριζών των τριχών και να τις καταστρέψει. Εναλλακτικά, θα πρέπει να μπούμε μηχανικά μέσα στο θύλακο (στη ρίζα) της τρίχας με μια πολύ λεπτή βελόνα και να διοχετεύσουμε μόνο εκεί ηλεκτρική ενέργεια για να κάψουμε την τρίχα. Αυτή η τελευταία μέθοδος είναι η ηλεκτρόλυση που είναι η παλαιότερη μορφή μόνιμης αποτρίχωσης, με εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά πολύ πιο αργή και συνεπώς ακριβή.

Ας γνωρίσουμε όμως κάποιες από τις συχνότητες Laser που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας.

 

Οι μέθοδοι ανάπλασης ουλών προσώπου και σώματος (skin resurfacing), ανανεώνουν το δέρμα μέσω της μερικής καταστροφής και αναγέννησης των πάνω στιβάδων του.

Με τις τεχνικές αυτές, επιτυγχάνουμε παραγωγή κολλαγόνου με εξομάλυνση των ουλών ακμής αλλά και άλλων ουλών στο σώμα. Βεβαίως, είναι απαραίτητο πρώτα να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ακμής εφήβων ή ενηλίκων προτού προχωρήσουμε στην αποκατάσταση των σημαδιών. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνουμε με συνδιασμούς τεχνικών, εναλλάσσοντας τις μεθόδους ερεθισμού του δέρματος.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η ταχύτητα επίτευξης του τελικού αποτελέσματος εξαρτάται σε ένα βαθμό από το χρώμα του δέρματος, μιας και οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες μας επιτρέπουν...

Οι μέθοδοι ανάπλασης ρυτίδων και ραγάδων (skin resurfacing), προκαλούν ερεθισμό μιας και ανανεώνουν το δέρμα μέσω της μερικής καταστροφής και αναγέννησης των πάνω στιβάδων του.

Με τις τεχνικές αυτές, επιτυγχάνουμε σύσφιξη του δέρματος με μείωση των λεπτών ρυτίδων και των ραγάδων. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η ταχύτητα επίτευξης του τελικού αποτελέσματος εξαρτάται σε ένα βαθμό από το χρώμα του δέρματος, μιας και οι ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες μας επιτρέπουν να είμαστε πιο επιθετικοί και έτσι να έχουμε πιο γρήγορη βελτίωση. Τα καλύτερα αποτελέσματα τα πετυχαίνουμε με συνδυασμούς τεχνικών.

Οι μέθοδοι αυτές έχουν ‘down-time’, δηλαδή μια χρονική περίοδο ημερών, όπου υπάρχει ερεθισμός ή απολέπιση...

Οι μέθοδοι αυτές είναι ιδανικές για ανθρώπους που δεν μπορούν να βγούν εκτός προγράμματος λόγω ερυθρότητας και ερεθισμού στο δέρμα μετά από μια πιο 'επιθετική' θεραπεία. Δεν έχουν καθόλου 'down time' και έτσι δεν επηρεάζουν καθόλου την προσωπική ζωή και δεν εμποδίζουν στην καθημερινότητά σας. Μπορείτε να κάνετε μια συνεδρία και μετά να πάτε στη δουλειά.

Επίσης δεν επηρεάζονται από την έκθεση στον ήλιο πριν ή μετά τη θεραπεία. Είναι μια ιδανική επιλογή για συντήρηση ενός καλού αποτελέσματος ή τόνωση της επιδερμίδας με ετήσιες συνεδρίες.

Οδηγούν σε μια σύσφιξη του δέρματος και προκαλούν ήπια ανανέωση. Επίσης, ακολουθώντας συγκεκριμένα πρωτόκολα αντιμετωπίζουμε και βελτιώνουμε...

Στο ιατρείο μας έχουμε πολύχρονη εμπειρία στην αντιμετώπιση ευρυαγγειών με συνδυασμούς σκληρυντικών ενέσεων και εφαρμογές ειδικών αγγειακών laser.

Έτσι έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε πληθώρα αγγειακών βλαβών από ευρυαγγείες μέχρι αιμαγγειώματα.

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Ευρυαγγείες ονομάζουμε τα αγγεία που είναι μεγαλύτερα – φαρδύτερα απ' ότι πρέπει. Για να το πούμε απλά κατά μια έννοια είναι σαν να έχουν 'ξεχειλώσει'. Ακριβώς επειδή είναι διατεταγμένα και έχουν περισσότερο αίμα μέσα τους, φαίνονται και περισσότερο από τα γύρω αγγεία της περιοχής που βρίσκονται μέσα στο δέρμα. Το χρώμα τους είναι κόκκινο ή μωβ, καθώς είναι φλεβικό.

Που...

Σελίδα 1 από 3

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ