Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 22:00

210 7254 700 | Μιχαλακοπούλου 45, Αθήνα

facebook     youtbe     linkedin  

Λιποαναρρόφηση - Λιπογλυπτική

%AM, %21 %958 %2014 %00:%Δεκ

Εφαρμόζουμε τη Λιποαναρρόφηση Λιπογλυπτική από το 1995 και έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε σε τυχόν δυσμορφίες που υπάρχουν στο σώμα όπως π.χ. στα γνωστά ‘ψωμάκια’ ή στις ‘λαβές’ στο πλάι της κοιλιάς. Πλέον στο ιατρείο μας υπάρχει και η επιλογή της κρυολιπόλυσης, με ορατή διαφορά σε μια μόνο συνεδρία.

Τι είναι η Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική;

Η Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική είναι μια απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη και  αναίμακτη μέθοδος βελτίωσης της μορφής του σώματος. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, χωρίς τις πιθανές επιπλοκές της γενικής αναισθησίας, αφαιρούμε λίπος από εκεί που περισσεύει, ενώ μπορούμε να το προσθέσουμε εκεί όπου υπολείπεται. Αυτό γίνεται με ειδικές λεπτές κάνουλες αφού δημιουργήσουμε μικρές οπές ελάχιστων χιλιοστών για την είσοδό τους. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχετε τις αισθήσεις σας και τον έλεγχο του τι συμβαίνει. Με τον τρόπο αυτό για παράδειγμα μπορούμε να βελτιώσουμε το σχήμα των ποδιών, των γλουτών, της κοιλιάς και άλλων περιοχών του σώματος. Επίσης, πολύ εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στο προγούλι. Δεν απαιτείται νοσηλεία σε κλινική, ενώ μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας την επομένη ή και την ίδια, σε κάποιες περιπτώσεις, ημέρα.

Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής γιατί γίνεται στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας με τοπική αναισθησία. H χρήση της τοπικής και μόνο αναισθησίας είναι καθοριστική για τη μέγιστη ασφάλεια, καθώς αποφεύγουμε τους σπάνιους αλλά υπαρκτούς κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση γενικής αναισθησίας.

Η κλασική μέθοδος Λιποαναρρόφησης και τα πλεονεκτήματά της.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε μόνο την κλασική μέθοδο λιποαναρρόφησης, ή αλλιώς syringe  liposunction, δηλαδή 'στο χέρι με μικρές κάνουλες'. Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγουμε τη χρήση μηχανημάτων αναρρόφησης και προκαλούμε εμείς οι ίδιοι αρνητική πίεση και αναρρόφηση, χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά μας, σταματώντας ανά πάσα στιγμή και επιμένοντας με μικροδιακυμάνσεις όπου χρειάζεται. Αυτό αν και είναι πιο κουραστικό και χρονοβόρο, μας επιτρέπει να έχουμε απόλυτο έλεγχο και το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ομοιομορφία χωρίς ‘γούβες’ και καθόλου χαλάρωση. Επίσης, συνειδητά δεν χρησιμοποιούμε τα διάφορα μηχανήματα laser λιποαναρρόφησης, που παρότι επίσης εξοικονομούν χρόνο, δεν έχουν αποδείξει καλύτερα αποτελέσματα στη διεθνή βιβλιογραφία και ενέχουν τον υπαρκτό κίνδυνο εγκαύματος στην επιδερμίδα. Τέλος, καταστρέφουν το λίπος και μετά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιποέγχυση - λιπομεταφορά.

Που μπορεί να εφαρμοστεί η Λιποαναρρόφηση και ποιο το κόστος της;

Τονίζουμε οτι η λιποαναρρόφηση δεν έχει να κάνει με τη μείωση του βάρους αλλά με τη βελτίωση κάποιων δυσμορφιών που οφείλονται σε τοπική συσσώρευση λίπους και απαιτείται μια σταθερότητα στο βάρος του ατόμου για να επιλέξουμε να προχωρήσουμε. Οι πιο συχνές εφαρμογές της είναι στο εξωτερικό και στο εσωτερικό των μηρών, στο κάτω μέρος των γλουτών, στα γόνατα, στην κοιλιά, στα πλάγια της μέσης και στο προγούλι.  Φυσικά, τα προσδοκόμενα αποτελέσματα εξαρτώνται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και απαιτείται πρώτα αξιολόγηση του περιστατικού.

Το κόστος της καθορίζεται από την έκταση και την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί και το χρόνο που συνεπώς απαιτείται π.χ. το προγούλι και τα γόνατα είναι περιοχές όπου η λιποαναρρόφηση είναι πιο σύντομη από την κοιλιά ή τα 'ψωμάκια'. Επίσης από την τεχνική δυσκολία του εκάστοτε περιστατικού και περιοχής π.χ. το δέρμα στο εσωτερικό των μηρών είναι λεπτότερο από το εξωτερικό των μηρών, οπότε είναι πιο απαιτητικό τεχνικά. Σε κάθε περίπτωση, η λιποαναρρόφηση είναι πια μια διαδικασία απολύτως προσιτή ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης πιστωτικών καρτών και πληρωμής με δόσεις, κατόπιν συνεννοήσεως με την τράπεζά σας.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη Λιποαναρρόφηση

Προκαλείται χαλάρωση μετά τη Λιποαναρρόφηση;

Όχι. Με τη μέθοδο της διογκωτικής Λιποαναρρόφησης (tumescent liposuction) που χρησιμοποιούμε και ακολουθώντας τις οδηγίες μας μετά την επέμβαση, η λιποαναρρόφηση δεν προκαλεί χαλάρωση. Ούτε την βελτιώνει όμως και για αυτό το λόγο κάποιες φορές συνδυάζουμε τη λιποαναρρόφηση με τη χρήση νημάτων και με ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη και βελτίωση της κυτταρίτιδας στην περιοχή, με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Οι συσκευές laser λιποαναρρόφησης που αναφέρονται σε σύσφιξη μετά τη λιποαναρρόφηση δεν βασίζουν τον ισχυρισμό αυτόν σε αντικειμενικά ευρήματα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Βελτιώνεται η κυτταρίτιδα με τη Λιποαναρρόφηση;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις μπορούμε επιλεκτικά να μειώσουμε φουσκώματα από λίπος και να προσθέσουμε λίπος σε κάποιες 'γούβες', ενώ με τη χρήση ειδικής κάνουλας μπορούμε να σπάσουμε κάποια διαφραγμάτια, βελτιώνοντας την εικόνα. Δεν πρόκειται για τη συνήθη επιλογή μας και γίνεται μόνο για ορισμένα περιστατικά.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα μιας Λιποαναρρόφησης;

Τα αποτελέσματα ανάλογα με την περιοχή, αρχίζουν να φαίνονται μετά την πρώτη εβδομάδα, είναι ορατά στον 1ο μήνα με συνεχόμενη ξεκάθαρη βελτίωση έως τον 3ο μήνα. Μέσα στο πρώτο αυτό τρίμηνο, φεύγει το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος που προκαλείται από την επέμβαση και έχουμε ένα εξαιρετικό, μόνιμο αποτέλεσμα αν και το οριστικό αποτέλεσμα είναι στον ένα χρόνο.

Τι απαιτείται ως αποθεραπεία μετά από μια Λιποαναρρόφηση;

Μετά τη λιποαναρρόφηση, εφαρμόζουμε ειδικές πιεστικές ελαστικές γάζες στην περιοχή για ένα χρονικό διάστημα από 3 ημέρες έως 1 εβδομάδα ανάλογα την περιοχή. Τις περισσότερες φορές όταν αφαιρούμε τις γάζες αυτές δεν έχουμε καν μώλωπες! Στη συνέχεια σε κάποια  σημεία χρησιμοποιούμε 'κορσέ' , ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό οι μήνες με έντονη ζέστη από μέσα Ιουνίου έως μέσα Σεπτέμβρη δεν επιλέγονται συχνά για λιποαναρρόφηση. Σε λίγες περιπτώσεις συστήνουμε τη λήψη Depon για τις όποιες ενοχλήσεις ενώ δεν απαιτείται αντιβίωση. Μετά από 2-3 μέρες ανάλογα την περιοχή, μπορείτε να επιστρέψετε στη καθημερινότητά σας. Για τις μεγάλες επιφάνειες ζητούμε αποφυγή της γυμναστικής των περιοχών αυτών για 1 μήνα. Το μπάνιο σε θάλασσα ή σε πισίνα είναι ιδανική γυμναστική μετά το χρονικό αυτό διάστημα, μια και λειτουργεί ως λεμφικό μασάζ και μειώνει ταχύτατα το οίδημα.

 

Κλείστε ένα ραντεβού με έναν από τους ιατρούς μας για ενημέρωση, αξιολόγηση και προσφορά τιμής.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.

ΟΚ